Op 2 april 2016 opende wethouder Pex Langenberg de BMX Fietsschool. De BMX Fietsschool in Rotterdam-Feijenoord is het idee van Shurdon Faneyte. „Ik wil de fietscultuur in Rotterdam groter laten worden”, legt hij uit. Daar is Langenberg als wethouder van mobiliteit en duurzaamheid natuurlijk hartstikke blij mee. „In Rotterdam is het nog niet zo vanzelfsprekend dat iedereen van A naar B gaat met de fiets”, aldus Langenberg. “We kunnen Rotterdam wel veiliger maken met fietspaden en stoplichten, maar het is ook belangrijk dat alle Rotterdammers in staat zijn om te fietsen.”

De instructeurs van de BMX Fietsschool leren kinderen fietsen en geven verkeerslessen op de basisschool. Door met BMX-fietsen te fietsen in plaats van met normale tweewielers hoopt Faneyte zoveel mogelijk kinderen te lokken voor zijn lessen. „Deze fietsen zijn hip en kleurrijk. Dat trekt kinderen aan.”

We zijn ontzettend trots op Shurdon en zijn team. Het heeft veel moeite gekost, maar het resultaat mag er zeker zijn. We zullen binnen Fietsen op Zuid veel met de BMX Fietsschool blijven samenwerken.