Nieuws

Fietsenstalling Zuidplein blijft open

Goed nieuws voor alle fietsers op Zuid! De stalling op Zuidplein blijft open. De huidige stalling is al enige tijd verliesgevend, waardoor sociale ondernemer MAGIS010 die de stalling uitbaat, zich genoodzaakt zag om de stalling te sluiten. Door een gezamenlijke inspanning van Fietsen op Zuid, MAGIS010, FietsFan010 en de Gemeente Rotterdam blijft de stalling ook vanaf 1 augustus gewoon open.

Dat de stalling een nieuwe impuls nodig heeft, is duidelijk. De huidige situatie is niet duurzaam. Fietsen op Zuid werkt dan ook met MAGIS010, de Gemeente en andere partijen aan een nieuw stallingsconcept. Daarnaast wordt het gebied rondom Zuidplein de komende jaren flink verbouwd waarbij de locatie van de stalling zal veranderen.

Het belangrijkste is dat de Rotterdamse fietser in de tussentijd hier geen grote last van ondervindt. Daarom is deze tussenoplossing in elk geval goed nieuws. Rotterdam is op weg een fietsstad te worden, en wil fietsen en stallen juist stimuleren. Het social media platform Fietsfan010 zal binnenkort de bezoekers van de fietsenstalling extra in het zonnetje zetten.